SK SLATINA - TJ VILÉMOVICE 0 : 2 ( 0:0 )

13.08.2024 14:52

V sobotu 10.8.2024 jsme k prvnímu utkání 6. ligy odjížděli do Slatiny, kde se vždy těžko hraje, a tak nás čekal velmi těžký zápas. Před sezónou odešli Michal Mlčoušek do Jedovnic, Tomáš Crhonek do Vysočan – Šošůvky a těm přejeme, ať se jim v jejich mateřských klubech daří. Před sezónou k nám přišli David Maška a Miroslav Gross. Kvůli trenérským povinnostem chyběli Ivan Lacko, Aleš Kořínek a hrající trenér Patrik Siegl. Z rodinných důvodů chyběl Filip Hlaváček, Richard Sedlák a Vojtěch Zach. Těch omluvenek bylo tentokrát hodně, a tak nám vypomohl člen širšího kádru našeho mužstva Ondřej Školař.

Utkání začalo za velikého horka opatrným oťukáváním, jakoby nikdo nechtěl odkrýt karty jako první. Domácí zahrozili nebezpečně zahraným rohem, který se nám podařilo odvrátit do bezpečí. My jsme odpověděli střelou Kasálka, která šla mimo branku domácích. Po rohu domácích se v naší šestnáctce strhl menší závar, ale Josef Maška, společně se svým synem brankářem Davidem Maškou, míč odvrátili do bezpečí. O chvíli později míč vyvezl kapitán Josef Maška, přihrál Pernicovi, ten přiťukl Jarůškovi, ale toho zastavil v postupu na branku praporek pomezního rozhodčího. Byl mu odmávnut sporný ofsajd, a tak byla jeho šance zastavena. Domácí se po rychlé akci dostali ke střele, ale tu vyrazil nad branku brankář David Maška. O chvíli později průnik domácího Halouzky zastavil skvělým obranným zákrokem Koutný. Po rohu Hegera vznikl v pokutovém území domácích závar, ale míč se nikomu z našich do branky dostat nepovedlo. V další akci Josef Maška přihrál do běhu Kasálkovi, ten se dostal s míčem až k pokutovému území domácích,  kde přihrál nezištně Hegerovi, ale jeho střela šla vedle branky. Do konce první půle se již nic vážného nestalo, a tak se šlo do kabin za bezbrankového stavu.

Druhý poločas začal lépe pro nás, když se v šanci, po přihrávce Kasálka, ocitl Jarůšek, ale zakončil těsně mimo branky domácích. Domácí odpověděli nebezpečným rohovým kopem, ale zakončili jej nad naši branku. V další naší šanci se objevil Pernica, ale k naší smůle zakončil v dobré pozici mimo branku domácích. O chvíli později se dostal ke střele domácí Halouzka, ale střílel těsně mimo naši branku. Po dalším rohu domácích vznikl v našem pokutovém území závar, ale ten zlikvidovali opět Josef Maška společně s Davidem Maškou pohotovými zákroky. V 63. minutě se po akci Havla, Kasálka a Pernici dostal ke střele Jarůšek. Jeho tvrdou střelu brankář domácích Julínek sice vyrazil, ale na pohotovou dorážku Hegera k tyči již nestačil, a tak jsme se dostali do vedení - 0:1. Před vstřelenou brankou se již chystal do hry Miroslav Gross, ale při oslavě gólu si nešťastně poranil hlavu o střídačku a musel být sanitkou převezen do nemocnice na ošetření. Ale už krátce po utkání byl v pořádku propuštěn z nemocnice do domácího ošetřování. Po vstřeleném gólu se dostal do vyložené šance Kasálek, ale mířil nad branku domácích. Další šanci domácích zmařil skvělým skluzem Josef Maška. V 80. minutě se dlouhý centr Koutného dostal až ke Kasálkovi, který střelou podél brankáře zvýšil na 0:2. Ještě v téže minutě nahradil vyčerpaného Marka Pernicu Ondřej Školař. Domácí ještě prověřili našeho brankáře nepříjemnou střelou, ale ten si s ní poradil. V samotném závěru, ještě po centru Kasálka, hlavičkoval Kučera, ale jeho pokus šel mimo. Utkání se již blížilo ke svému závěru a my si po výborném kolektivním výkonu připsali s těžkým soupeřem zasloužené vítězství.

 

SESTAVA: David Maška, Koutný Václav, Josef Maška "K", Chaloupka Matěj, Kučera Martin, Heger Tomáš, Havel Jan, Kasálek Martin, Fried David, Pernica Marek (80. minuta Školař Ondřej), Jarůšek Tomáš.

PŘIPRAVENI: Gross Miroslav 

 

ŽK: Pernica Marek (faul)

 

STATISTIKA   TJ    VILÉMOVICE 

 

GÓLY                                        PŘIHRÁVKY 

63. minuta Heger Tomáš             Jarůšek Tomáš 

80. minuta Kasálek Martin           Koutný Václav