SK ŽEBĚTÍN - TJ VILÉMOVICE 3 : 1 ( 1:1 )

15.10.2024 15:09

Ve středu 9.10.2024 jsme na umělé trávě tréninkového centra mládeže Zbrojovky Brno v Brněnských Ivanovicích dohrávali odložené utkání, kvůli podmáčenému hřišti s týmem Žebětína, a po domácí výhře jsme chtěli uspět i tam. Kvůli trenérským povinnostem chyběli Ivan Lacko a Aleš Kořínek. Z rodinných důvodů chyběl Filip Hlaváček. Disciplinární trest za červenou kartu z domácího utkání si odpykával Matěj Chaloupka. Na druhou stranu mohli naskočit Martin Kasálek a Miroslav Gross.

Utkání začalo lépe pro domácí a hned ve 4. minutě, po autovém vhazování domácích, se míč dostal do naší šestnáctky, kde zblízka překonal našeho brankáře pohotovou střelou Novák a otevřel skóre zápasu - 1:0. O chvíli později znovu domácí, z přímého kopu, stříleli nad naši branku. My jsme odpověděli přihrávkou Hegera, který hledal rozběhnutého Sedláka, jenž se bohužel ocitl v ofsajdu, a tak dále nemohl pokračovat. Dobrý centr poslal do pokutového území domácích také Koutný, ale Sedlák hlavičkoval nad branku domácích. Domácí v této fázi zápasu byli nebezpečnějším týmem a zlobili nás rychlými náběhy, které se nám dařilo bránit. Ojedinělou naší šancí byla střela Hegera, která šla ale mimo branku domácích. Po té nás zase domácí zlobili rychlými akcemi, ale nám se je podařilo všechny ubránit. Otřepané: nedáš – dostaneš, zafungovala tentokrát v náš prospěch. Běžela 43. minuta, když se nám povedla rychlá akce a po centru Hegera, z pravé strany hřiště, překonal tečovanou hlavičkou Fried domácího brankáře a srovnal na 1:1. V samotném závěru první půle měli ještě šanci domácí, ale tu jim včasným vyběhnutím zmařil gólman David Maška. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Druhá půle začala znovu lépe pro domácí, když ve 49. minutě, po stříleném rohu, míč přesnou dorážkou dopravil do naší branky nabíhající Knoth a zvýšil na 2:1. V další šanci domácích střílel nebezpečně znovu Knoth, ale jeho pokus šel mimo naši branku. Běžela 56. minuta, když dlouhý nákop domácích doskákal až ke Štroblovi, který z hranice našeho pokutového území přehodil našeho brankáře a dal už na 3:1 pro domácí. V 62. minutě vystřídal střelce naší vyrovnávací branky Davida Frieda Marek Pernica a zároveň Vojtěcha Zacha nahradil Miroslav Gross. O chvíli později přímý kop Hegera jen proplachtil pokutovým územím domácích, ale k naší smůle ho nikdo z našich nabíhajících hráčů netečoval. V další naší šanci se objevil Pernica, ale neměl potřebný klid pro zakončení, a tak jeho střela šla mimo branku domácích. Nebezpečně střílel také Jarůšek, ale jeho pokus šel také mimo branku domácích. Znovu tu ale byli domácí, kteří stříleli nad naši branku. V 81. minutě nahradil Václava Koutného Martin Kučera. Po akci Grosse domácí odvrátili míč na roh, ten zahrával Heger, ale jeho centr nenašel nikoho z našich. Ke konci zápasu jsme se snažili zvrátit nepříznivý stav, ale ani po přímém kopu Siegla a akcích Kučery a Sedláka se nám to nepovedlo. Konec zápasu si již blížil a domácí si zaslouženě připsali tři body za vítězství.

 

SESTAVA: Maška David, Václav Koutný (81. min Kučera Martin), Maška Josef "K", Siegl Patrik, Kasálek Martin, Heger Tomáš, Zach Vojtěch (62. min. Gross Miroslav), Havel Jan, Fried David (62. min. Pernica Marek), Sedlák Richard, Jarůšek Tomáš. 

PŘIPRAVEN: Školař Ondřej.

ŽK:     60. minuta Havel Jan (faul)

85. minuta Siegl Patrik (protesty)

 

STATISTIKA   TJ    VILÉMOVICE 

GÓLY                                     PŘIHRÁVKY 

43. minuta Fried David           Heger Tomáš