TJ ČECHIE ZASTÁVKA - TJ VILÉMOVICE 2 : 0 (0:0)

10.09.2024 14:01

V sobotu 7.9.2024 nás čekal další venkovní zápas, a to zápas se Zastávkou u Brna, kde se nám moc nedaří a vždy zde hrajeme ve velmi oslabené sestavě. Ne jinak tomu bylo i tuto sobotu. Ze zdravotních důvodů chyběl Tomáš Jarůšek. Kvůli trenérským povinnostem chyběli Jan Havel, Aleš Kořínek, Václav Koutný a Matěj Chaloupka. Z rodinných důvodů nemohli nastoupit Marek Pernica a David Maška. Na druhou stranu se po delší odmlce k týmu vrátili Ivan Lacko a brankář Filip Hlaváček. Protože těch omluvenek bylo dnes poměrně dost, přišel nám vypomoct Vítězslav Boček z FK Kunštát.

První půle začala šancí domácích, ale tu brankář Hlaváček chytil. My jsme odpověděli střelou Sedláka, která šla ale vedle branky. Domácí nás zlobili rychlými náběhy a tlačili se do šancí. My jsme odpověděli rohem Hegera, na který nikdo z našich bohužel nedosáhl. Domácí zase podnikli rychlý protiútok, ale podařilo se nám ho ubránit. V další šanci domácích, po dlouhém nákopu, prodloužil Reiter na nabíhajícího Chlupa, ale jeho střelu brankář Hlaváček vyrazil na roh. Po rohu domácích musel náš brankář znovu zasahovat po hlavičce domácího Strnada. Po akci Lacka s Hegerem se k centru dostal Sedlák, ale domácí brankář míč před dobíhajícím Bočkem chytil. Domácí zase zahrozili rychlými akcemi, v jedné nebezpečně hlavičkoval Ndubueze, ale Hlaváček pohotovým zákrokem míč vytěsnil na roh. V té druhé zase domácí Chlup pěknou střelou mířil těsně nad branku. Pouze v náznacích šancí se objevili Heger, Zach anebo Boček, ale buď chyběl krůček k zakončení, nebo přesnější souhra nebo klid v koncovce. Nebezpečnou střelu vyslal na naši branku domácí Strnad, ale šla těsně mimo naší branku. V samotném závěru první půle měli domácí ještě dvě střely z dálky. Jedna šla znovu těsně nad naši branku a ta druhá olízla břevno naší branky. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Druhá půle začala pro nás velmi špatně a hned ve 48. minutě Ndubueze v dobré šanci z hranice pokutového území vystřelil, brankář Hlaváček pohotovým zákrokem míč vyrazil, ale na jeho dorážku hlavou už nestačil, a tak se domácí ujali vedení - 1:0. O chvíli později domácí zahrávali roh a parádní hlavička Šrámka šla jen těsně nad branku. V těchto fázích zápasu měli domácí více ze hry a vytvářeli si šance. Těžko se nám zvedala hlava, ale v první naší vážnější šanci druhé poloviny zápasu se objevil Boček, jenže jeho centr nikdo z našich nabíhajících hráčů netečoval. O chvíli později jsme zahrávali přímý kop a po centru Siegla míč poskakoval na hranici pokutového území domácích, následně se dostal k Zachovi, ale jeho technická střela jen těsně minula domácí branku. V největší naší šanci se po krásné přihrávce Hegera ocitl Sedlák, ale jeho střelu brankář vyrazil k Bočkovi, který se snažil míč dorazit do branky, ale brankář domácích jeho pokus vytěsnil na roh. V další šanci domácích se po úniku ocitl Strnad, ale znovu ho vychytal Hlaváček. V 76. minutě vystřídal Ondřeje Školaře Miroslav Gross. Běžela 79. minuta, když se domácí po dlouhém nákopu dostali až do našeho pokutového území, kde míč zblízka doklepl Chlup a zvýšil na 2:0. Domácí pokračovali v aktivní hře a vytvářeli si šance, ale střelu Erenga Hlaváček zneškodnil. Domácí byli po celé utkání lepším týmem a zcela zaslouženě vyhráli. 

 

  SESTAVA: Hlaváček Filip, Maška Josef "K", Siegl Patrik, Školař Ondřej (76. min Gross Miroslav), Kučera Martin, Heger Tomáš, Zach Vojtěch, Lacko Ivan, Fried David, Sedlák Richard, Boček Vítězslav.

PŘIPRAVENI:  Kasálek Martin.

ŽK: 65. minuta   Školař Ondřej (faul)

      87. minuta    Maška Josef (faul)