TJ VILÉMOVICE - RAFK RAJHRAD 3 : 0 (2:0)

20.08.2024 11:43

 

V neděli 18.8.2024 nám v prvním  domácím utkání 6. ligy určil los tým Rajhradu, se kterým jsme na jaře remizovali, a tak jsme po výborném výkonu ve Slatině chtěli doma uspět. Z rodinných důvodů chyběl Filip Hlaváček. Kvůli trenérským povinnostem chyběli Ivan Lacko a Aleš Kořínek. Ze zdravotních důvodů chyběl Miroslav Gross. Naopak již mohli naskočit hrající trenér Patrik Siegl, Richard Sedlák a Vojtěch Zach.

Úvod zápasu se vyvíjel lépe pro nás, když se v prvních náznacích šancí objevil po autu Hegera Jarůšek a po přihrávce Pernici Kasálek, ale tísněni se k zakončení nedostali. V 10. minutě, po centru Hegera a odraženém míči, se dostal ke střele Kasálek a jeho skákavá střela zapadla přesně k tyči a my jsme šli do vedení - 1:0. Hosté zahrozili akcemi po stranách, ale jejich centry se jak Friedovi, tak Kučerovi, podařilo zablokovat. O chvíli později hosté rozehráli velmi rychlou akci, na jejímž konci byla tvrdá střela hostujícího Richtera, ale náš brankář David Maška skvělým zákrokem míč vytěsnil na tyč a poté se míč odrazil do bezpečí. A znovu tu byli hosté, kteří se po rychlé akci dostali do naší šestnáctky, ale brankář David Maška, ve spolupráci s Josefem Maškou, míč odvrátili na roh. Přímý kop měl možnost zahrávat i Kasálek, ale jeho střela šla těsně mimo branku hostů. Nebezpečný centrovaný míč poslal do šestnáctky soupeře i Havel, ale nikdo z našich se k zakončení nedostal. Hosté zahrozili nebezpečnou akcí, ale v zakončení mířili nad naši branku, a stejně jim byl odmávnut těsný ofsajd. Ve 46. minutě, v samotném závěru první půle, jsme rozehráli velmi rychlou akci, technickou střelu Jarůška sice gólman hostů Semerád vyrazil, ale k odraženému míči se dostal Pernica, který tvrdou střelou pod břevno zvýšil na 2:0. Po prvním půli jsme tedy drželi slibný náskok.

Zápas se hrál znovu za velikého horka, a tak jsme do druhé půle vystřídali dva hráče, když střelce naší druhé branky Marka Pernicu nahradil Richard Sedlák a Martina Kučeru vystřídal Vojtěch Zach. Dál jsme pokračovali v aktivní hře a v brankových situacích se objevil Jarůšek i Fried, ale ani jeden nezakončil tak, jak by si asi představovali. Hosté zahrozili nebezpečnými akcemi, ale nám se je podařilo ubránit. Jeden závar byl opravdu nebezpečný a musel ho vyřešit až razantní odkop Koutného. V 66. minutě nahradil zraněného Matěje Chaloupku hrající trenér Patrik Siegl. V další naší šanci se objevil Jarůšek, ale v souboji o míč s brankářem hostů na něj jen těsně nedosáhl. V dobré šanci se ocitl po přihrávce Havla Kasálek, ale z úhlu se mu vážněji branku ohrozit neprovedlo. V další šanci  vyrazil pohotovou střelu hostů náš brankář David Maška. V 75. minutě se po krásné přihrávce Hegera dostal na pravé straně hřiště k míči Jarůšek, jeho centr ještě tečoval Heger k Havlovi, který míč uklidil s tečí brankáře k tyči branky hostů a navýšil náš náskok na 3:0. O chvíli později se v dobré pozici ocitl Kasálek, ale jeho střela skončila v rukavicích brankáře soupeře. Hosté se snažili s výsledkem něco udělat, ale nám se podařilo všechny jejich nebezpečné pokusy ubránit. V některých případech jsme mohli jít do protiútoku, ale nedotáhli jsme slibně se rozvíjející akce do konce. Závěr zápasu jsme si již pohlídali a připsali si doma po velmi dobrém výkonu zasloužené vítězství.

 

SESTAVA: Maška David, Koutný Václav, Maška Josef, Chaloupka Matěj (66. minuta Siegl Patrik), Kučera Martin (46. minuta Zach Vojtěch), Heger Tomáš, Havel Jan, Kasálek Martin, Fried David, Jarůšek Tomáš, Pernica Marek (46. minuta Sedlák Richard).

 

 

ŽK: 33. minuta Heger Tomáš (faul)

       72. minuta Maška Josef (faul)

 

 

STATISTIKA TJ VILÉMOVICE 

 

GÓLY                              PŘIHRÁVKY 

10. minuta Kasálek Martin          Heger Tomáš 

43. minuta Pernica Marek           Jarůšek Tomáš 

75. minuta Havel Jan                  Heger Tomáš a Jarůšek Tomáš