TJ VILÉMOVICE - SOKOL DOBŠICE 3 : 1 (2:1)

01.10.2024 13:48

 

V neděli 29.9.2024 nám los určil tým Dobšic, se kterým máme vyrovnanou bilanci, ale dnes jsme chtěli doma uspět. Kvůli trenérským povinnostem chyběli Martin Kasálek a Ivan Lacko. Z rodinných důvodů chyběl Filip Hlaváček a Miroslav Gross. Naopak již mohli nastoupit Marek Pernica, Tomáš Jarůšek, Richard Sedlák, Václav Koutný a po delší odmlce se k týmu připojil i brankář Aleš Kořínek.

Zápas začal lépe pro nás a hned v prvních minutách se po přihrávce Hegera dostal k zakončení Sedlák, ale trochu tísněný mířil nad branku hostů. Ti odpověděli nebezpečnou střelou Solomky, která šla těsně mimo naší branku. Běžela 7. minuta, když  Jarůšek využil chyby v rozehrávce hostů, udělal kličku i brankáři a střelou do odkryté branky otevřel skóre zápasu - 1:0. Další šanci hostů skvělým zákrokem odvrátil brankář Kořínek. O chvíli později nebezpečně stříleli Chaloupka a Sedlák, ale neuspěli. Další šanci hostů skvělým zákrokem míč vytěsnil gólman Kořínek. V další akci Koutný vybídl skvělou přihrávkou do šance Hegera, jenže jeho přihrávku zablokovali obránci hostů. Následný roh zahrával Heger, na jeho centr si naběhl Jarůšek, ale jeho pohotovou hlavičku chytil brankář hostů. O chvíli později Heger přesnou přihrávkou našel nabíhajícího Jarůška, který tísněn střílel vedle branky. Hosté také nezaháleli a po přímém kopu se k odraženému míči dostal Solomka, ale jeho tvrdou střelu brankář Kořínek pohotovým zákrokem vyrazil do bezpečí. Po akci Hegera a následné přihrávce to zkoušel Sedlák a z odraženého míče také Fried, ale gólman hostů jim jejich střely zneškodnil. V další šanci se znovu, po přihrávce Hegera, dostal ke střele Sedlák, ale jeho pokus byl zablokován obránci hostů. Po akci Hegera a centru Koutného hlavičkoval do břevna Sedlák, odražený míč ještě vracel do branky hlavou Fried, ale jeho pokus chytil brankář hostů. Běžela 42. minuta, když  byli úspěšnější v souboji o míč hosté, kteří postupovali na našeho brankáře. Ke střele se dostal hostující Bartoněk, jehož technická střela zapadla k tyči a bylo srovnáno - 1:1. Ve 45. minutě se dostal k míči Sedlák, našel Jarůška, který se s míčem u nohy dostal až k brankové čáře a odtud našel nabíhajícího Hegera a ten míč pohotově doklepl do branky a poslal nás do vedení - 2:1. V samotném závěru první půle byl, k naší smůle, vyloučen po druhé žluté kartě Chaloupka, a tak jsme museli dohrávat o deseti hráčích. Po prvním poločase jsme tedy drželi těsný náskok.

Úvod druhé půle se nesl v opatrném duchu, my jsme soustředili na pozornou obranu, hosté zase využili každou příležitost k útočení. Běžela 60. minuta, když  parádní střela hostů mířila do šibenice, ale náš brankář Kořínek ji fantastickým zákrokem vytěsnil na roh. V 67. minutě byl v blízkosti pokutového území hostů faulován střelec naší druhé branky, dnes výborně hrající Tomáš Heger, který se ale k naší smůle zranil a musel být nahrazen Martinem Kučerou. Běžela 68. minuta, když přímý kop, právě po faulu na Hegera, zahrával Siegl. Jeho parádní střela šla do tyče branky hostů, odtud se míč odrazil k Sedlákovi a ten ho pohotovou střelou dopravil do branky hostů a zvýšil na 3:1. Hosté zahrozili nebezpečnou střelou, ale šla mimo naší branku. Po akci Sedláka vznikl v pokutovém území hostů menší závar, ale míč se Jarůškovi do branky dopravit nepodařilo. V další naší šanci se objevil Jarůšek, ale proti brankáři hostů neuspěl. V 79. minutě nahradil střelce naší první branky, dnes také velmi dobře hrajícího Tomáše Jarůška, Marek Pernica. Hosté se ještě dostali do tří velmi nebezpečných šancí. V jedné stříleli mimo, a ve dvou nás podržel brankář Kořínek. V 89. minutě nahradil střelce naší třetí branky, Richarda Sedláka, Ondřej Školař. Závěr zápasu jsme si již pohlídali, a i když jsme hráli v oslabení, připsali jsme si, po velmi dobrém výkonu, zasloužené vítězství.

 

SESTAVA: Kořínek Aleš, Koutný Václav, Josef Maška "K", Siegl Patrik, Chaloupka Matěj, Heger Tomáš (67. min Kučera Martin) Havel Jan, Zach Vojtěch, Fried David, Sedlák Richard (89. min. Školař Ondřej), Jarůšek Tomáš (79. min. Pernica Marek)

 

PŘIPRAVEN: Maška David.

 

ŽK:       34. minuta Chaloupka Matěj (faul)

  45. minuta Chaloupka Matěj (faul)

            48. minuta Havel Jan (protesty)

 

ČK:       45. minuta Chaloupka Matěj (2 x ŽK)

 

 

            STATISTIKA TJ VILÉMOVICE 

 

GÓLY                                                   PŘIHRÁVKY

7. minuta Jarůšek Tomáš                   samostatná akce

45. minuta Heger Tomáš                   Jarůšek Tomáš 

68. minuta Sedlák Richard                 Siegl Patrik